Gratis

Filmperler for børn

Beskrivelse

Vi dæmper lyset i biografsalen og viser fine, dejlige film for børnehavebørn. Det er små fine, finurlige, sjove og lidt alvorlige film for børn i børneinstitutioner og andre i tilsvarende alder. Filmene stilles til rådighed fra Det Danske Filminstitut og er særligt udvalgte til de mindre børn.

Snart er det jul og idag skal vi både se julefilm og julehygge. 
Først vises "Snowys jul". Der er to dage til juleaften. Efter at have mistet både sin mor og sit hjem er en lille hundehvalp helt alene i en sneklædt verden. Heldigvis finder to børn den forfrosne hvalp, og de forsøger ivrigt at finde et trygt og godt hjem til Snowy, inden det bliver jul. "Snowys jul" er en klassik animationsfilm om universelle temaer som sorg og savn, forventning og glæde.
Derefter skal vi se "Vitello køber en vidunderlig julegave". Vitello ved jo godt, at det kun er de artige børn, der får julegaver. Og han har ikke været rasende artig i år. Men hvis han nu køber en vidunderlig julegave til Mor og fortæller hende om den, så vil hun sikkert glemme alt det uartige og købe en masse vidunderlige julegaver til ham…
Efter filmene tænder vi lyset i salen igen og traditionen tro får vi besøg af Stinne fra Biblioteket, der har sin guitar med for at hygge med børnene. Vi synger julesange og leger med i sanglege og ønsker hinanden en glædelig jul. 
Film og julehygge varer cirka 30 minutter.
Tag endelig nissehuerne på til dagens film og julehygge.
 

Formål

At børnene får en fælles kulturel oplevelse, der kan skabe grobund for gode samtaler og lege blandt børnene.

Sted
Kjellerup Bibliotek / Mosaikken
Tinghusvej 16
8620 Kjellerup

Filmen vises i Mosaikken

Tilmelding

Det er gratis - men husk at bestille plads i forvejen ved henvendelse til Kjellerup Bibliotek på mail eller tlf: 87 22 19 20