Gratis

Kod med Nomerne

Beskrivelse

Vi mikser højtlæsning og teknologi i børnehøjde.

Børnene samles om vores storskærm. Her introduceres de for nomernes univers og vi læser historien ”Manta og skovpiraterne" højt. Historien skal børnene bruge, når de efterfølgende skal klæde vores små robotter ud som nomer, og styre dem gennem historien.

Kodning i børnehøjde

Vi leger børnenes (måske) første møde med kodningen ind i et skønlitterært univers, hvor børnene med tusser skal kode vores små ozobotter. Robotterne kan læse farver og streger vha. af små censorer, som børnene i forløbet selv får lov at finde og afprøve. Børnene får også lov at kode robotterne med klistermærke-koder. Vh.a. koderne kan de fx få robotterne til at køre hurtigt og langsomt.

Vi leger både med små papirbaner, som børnene selv kan tegne på og med vores store robotkort, hvor robotterne kan køre rundt mellem hinanden.

Både papirsbaner og robotkort er tilpasset historien, så mens børnene leger med de små robotter er der masser af muligheder for at snakke om historien og digte nye historier.

Forløbet egner sig specielt godt til storbørnsgruppen.

Kontakt Signe på mail: sls@silkeborgbib.dk for mere information og booking af forløb.

Efterbehandling

Der er mulighed for at låne andre bøger om nomerne med hjem efter besøget. Der findes også farvelægningsark, som I kan printe og bruge hjemme i børnehaven.

Formål

  • Børnene får en hyggelig oplevelse med højtlæsning i biblioteket, og de lærer børnebibliotekets legemuligheder at kende.
  • Børnene stifter bekendtskab med robotter og kodning i børnehavehøjde.
  • Børnene arbejder med handlingen i ”Manta og skovpiraterne” og sætter den i spil på nye måder.
Sted
Silkeborg Bibliotekerne
Hostrupsgade 41 A
8600 Silkeborg

Vi tilbyder Kod med Nomerne på Silkeborg Bibliotek samt vores tre lokalbiblioteker i Them, Kjellerup og Gjern.

 

Tilmelding