Gratis

Smart Parat Svar - Landets klogeste 6. klasse

Beskrivelse

Er din 6. klasse Danmarks klogeste?

Det har du nu chancen for at finde ud af!  - Samtidig med at dine elever via quizzen skærper fokus på nysgerrighed, paratviden og sammenhold. 

Hvad er Smart Parat Svar?

Smart Parat Svar er en landsdækkende videns- og læsequiz for elever i 6. klasse. Ideen med quizzen er, at ”Den gode læser” sættes i spil som rollemodel, der har slået ørene ud for den videns- og oplevelsesrigdom, der er i bøgernes verden. Det er sejt at læse, og at vide noget!

Litteraturen er grundlaget for quizzen, såvel skøn- som faglitteratur. Men der er også andre emner, hvor eleverne kan vise, de er eksperter. Det kan f.eks. være politik, spil, youtubere eller sport. Konkurrencen er et samarbejde mellem Slots- og Kulturstyrelsen og landets børnebiblioteker.

Quizzen afvikles i tre etaper:

4. december 2019: Lokal runde. I dyster mod andre 6.klasser fra Silkeborg Kommune. Sted: Medborgerhuset, Bindslevs Plads i Silkeborg. Vinderne herfra deltager i den regionale runde.

15. januar 2020: Regional runde. I dyster mod vindere fra jeres region. Vinderne herfra kvalificerer sig til finalen.

5. februar 2020: Landsfinale. Landets bedste klasser mødes i Odense til en landsfinale. Præmien er 10.000 kr. til klassekassen. 

 

Forberedelse til quizzen

Smart Parat Svar kan bruges i forbindelse med et forløb enten om lystlæsning eller læsning af faglitteratur. I kan f.eks. arbejde med at fordybe jer i emner, fremlægge for hinanden og skabe jeres egne quizzer.

Fra uge 38 kan I finde Kahoots på smartparatsvar.dk, som I kan øve jer med, samt plakater mm. til print.

 

Læs mere om Smart Parat Svar i vedlagte informationsbrev

Forberedelse

Fra uge 38 kan I finde Kahoots på smartparatsvar.dk, som I kan øve jer med, samt plakater mm. til print.

Formål

Vi sætter fokus på, at det er sejt at læse og vide noget!

Smart Parat Svar kan fx bruges i forbindelse med et forløb enten om lystlæsning eller læsning af faglitteratur. I kan f.eks. arbejde med at fordybe jer i emner, fremlægge for hinanden og skabe jeres egne quizzer.

Sted
Campus Bindslevs Plads
Bindslevs Plads 17
8600 Silkeborg
Undervisningsmateriale

Informationsbrev til lærere og elever

Se mere på Smart Parat Svars egen side

Tilmelding

Der er et begrænset antal hold, der kan deltage, så jo før I beslutter jer, jo større chance er der for, at jeres klasse kommer med. Hver klasse kan kun deltage med ét hold. Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet! Tilmelding med holdnavn, skole, klasse og klassens kontaktperson skal ske til vært for den lokale runde i vores kommune: Silkeborg Børnebibliotek, eller allerbedst til nedenstående lokale tovholder på Smart Parat Svar.

Tilmeldingsfrist
27.09.2019